Fa apríték kazán

Sajnos a fosszilis energiahordozók fellelhető mennyisége egyre inkább kifogyóban van, így mindenki igyekszik a lehetőségei szerint leválni ezek alkalmazásáról. Bár a lehetőségek tárháza ma már hatalmas, azok megfizetése sokak számára nem megoldható. 

Van azonban egy jóval költségkímélőbb megoldás, mely a mindig termelődő energiaforrások felhasználásán alapul. Ez a megoldás nem más, mint a biomassza kazánok és a faapríték kazánok alkalmazása, mely a méltatlanul elhanyagolt biomasszák és faaprítékok hő energia kihasználásán alapulnak.

A biomassza faapríték kazánoknak több féle változata létezik, melyek a felhasználástól, a tüzelőanyag nedvesség tartalmától, illetve a készülék automatizáltságától függenek.
A készülékeknek több féle változata létezik felhasználástól, tüzelő anyag nedvesség tartalmától, illetve a készülék automatizáltságától függően.

Milyen biomassza faapírték kazánokat ismerünk?

  • acél égőfejes biomassza kazán: jellemzően 0-25% nedvességtartalmú biomassza elégetésére alkalmasak
Faapríték kazán vento Multi
Faapríték kazán Vento Multi

Kialakításuk szerint lehetnek:

  • Fa apríték tartállyal egybe épített
Faapríték kazán 30 kW 2m3 tartállyal
Faapríték kazán 60 kW 2m3 tartállyal
  • Külön helyiségből behordott tüzelőanyag
Faapríték kazán külső behordással
Faapríték kazán külső behordással

Automatizáltsága szerint az alábbi biomassza faapríték kazánokat ismerjük:

  • egyszeri begyújtás után parázstartási funkcióval, beállított paraméterek megtartásával automatán működik, egy csigasor táplálja a faapriték kazán égőfejét
  • Automatagyújtással, szabályozással a beállított paraméterek szerint szabályoz. Két csigasoros kialakítás köztük cellás adagolóval. (nagyobb teljesítményeknél)

Teljesítmény alapján a biomassza kazánok és a faapríték kazánok széles tartományban elérhetőek. Az egyes biomassza faapríték kazánok nem csak a családi házak fűtésére alkalmasak, hanem a hatalmas irodaépületek, raktárak, űzemek fűtésének ellátására is. 

Teljesítmény szerint:

30kW; 60kW

120kW; 180kW; 240kW