Automata adagolós kazán

Sajnos a vezetékes gáz és a hálózati elektromos áram használata egyre inkább megterheli a végfogyasztók számláját, és ezen a tényen a nehezen kiépíthető megújuló energiaforrást felhasználó rendszerek sem segítenek mindig.

De mielőtt belevágnánk egy kazán beszerzésébe, érdemes alaposan átgondolni, hogy mik is a pontos szükségleteink, és majd csak ezután kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt.De szerencsére a lehetőségek tárháza szinte végtelen! Az ilyen esetekben a legkézenfekvőbb megoldás a nagyszüleink korában használatos kályhák és a modern technológia ötvözéséből megalkotott kazánok, melyek költségkímélő megoldást jelentenek minden család számára.

Miért ajánljuk az automata adagolós kazánokat?

Az automata adagolós kazánok egy olyan fejlett tüzeléstechnológián alapszanak, melyek a maximális komfortérzet biztosítása mellett képesek a lehető legoptimálisabb fűtés biztosítására.

Miben is rejlik ez a fejlett technológia?

Az automata adagolós kazánok működése az automata mivoltán alapul, mely beszabályozza a fűtési időt, a készülékek csak annyi hőt termelnek, ami az épület fűtéséhez szükséges. Ez a technológia teszi az automata adagolós kazánokat gazdaságossá és ezzel egyidejűleg keresetté. Működési elve egy olyan speciális csigarendszeren alapul, mely előre meghatározott módon juttatja el a tüzelőanyagot az égőfejig. Az égőfej kialakítása a felhasznált tüzelőanyagoktól, valamint a gyártótól is függhet, bár működési elve alapján mind egyik égőfej ugyan az. A betolt üzemanyagot az égőfejben meggyújtjuk, hagyjuk, hogy az égőfej feletti rétegben egy parázs réteg alakuljon ki és elindítjuk az automatikát.
Ezek lehetnek: