Faapríték kazánok

Faapríték és Biomassza Kazánok

Faapríték kazán rendszer árakról érdeklődjön elérhetőségeinken!     →  elérhetőség

Az általunk forgalmazott faapríték és biomassza kazánokat rendszerben értékesítjük! A feltüntetett árak tartalmazzák a gyártó által megadott minden elemet! Tartály, kazán, vezérlés, égőfej, adagoló rendszer.

Az olcsó faapríték, szilvamag,meggy mag, napraforgó pellet fűtőanyag használatával nagy megtakarítás érhető el! Tartályos gáz használó intézmények, szállodák, ipari létesítmények fűtésének kiváltása faapríték kazánnal akár 50% megtakarítás érhető el!

Családi házaknál az egyszeri nagyobb beruházási költség körülbelül 5-6 év alatt megtérül.

A faaprítékos kazán alap vezérlése el tudja látni egy normál fűtési rendszer szabályozását.(Fűtési szivattyú, HMV készítés megfelelő indirekt tároló csatlakoztatásával). Opcióként rendelhető modulok: padlófűtés vezérlés, puffer töltés, időjárás követő szabályozás, vagy akár több körös fűtési rendszer kialakítása egyetlen vezérlő használatával.

EcoMax800R faapríték kazán vezérlés

Alap faapríték kazán vezérlés funkciói:

Rad.fűtés szivattyú; HMV Szivattyú;Szivattyú letapadás védelem;HMV fertőtlenítés;Ventilátor;Égőfej csiga; Automata égőfej tisztítás;Biztonsági hőmérséklet határoló;Alternatív kazán indítás;Szobai termosztátok;Téli nyári üzem;Óra;Intelligens menü;Forgató gombos kezelő panel;BUSZ bővíthetőség

Kiegészítő perifériák:

-Internet modul: EcoNet300 internet modul; EcoLink2 hálózati frissítés; EcoSter- Ecotouch érintő képernyős beltéri szabályozó egység

Kiegészítő modulok:

– B modul: Puffer kezelés; Keverőszelep;Keverőszelep;Keverőszelep szivattyú;Keverőszelep szivattyú

-C modul: Keverőszelep;Keverőszelep;Keverőszelep szivattyú;Keverőszelep szivattyú

Rendelhető perifériák: Füstgáz szenzor; Automata gyújtás; Üzemanyag szint; Időjárás függő szabályozás; Automata hamueltávolítás; Teljesítmény moduláció

Sajnos a fosszilis energiahordozók fellelhető mennyisége egyre inkább kifogyóban van, így mindenki igyekszik a lehetőségei szerint leválni ezek alkalmazásáról. Bár a lehetőségek tárháza ma már hatalmas, azok megfizetése sokak számára nem megoldható.

Van azonban egy jóval költségkímélőbb megoldás, mely a mindig termelődő energiaforrások felhasználásán alapul. Ez a megoldás nem más, mint a modern faapríték kazánok alkalmazása, mely a méltatlanul elhanyagolt biomassza és az apríték hő energia kihasználásán alapulnak.

A faapríték kazánoknak több féle változata létezik, melyek a felhasználástól, a tüzelőanyag nedvesség tartalmától, illetve a készülék automatizáltságától függenek.

A Moderator faapríték kazánok 40 éves gyártási tapasztalata, minősége, megbízhatósága Európa szerte elismert.

Milyen faapríték kazánokat ismerünk?


Faapríték kazán acél égőfejjel jellemzően 0-25% nedvességtartalmú biomassza elégetésére alkalmasak

Faapríték kazán kerámia égőfejjel 20-40% nedvesség tartalom közötti biomassza elégetésére alkalmasak

Mivel hazánkban az apríték forgalmazás még nem teljesen kiforrott, így a nedvesebb faapríték használatánál a kerámia égőfejes kialakítású faaprítékos kazánt ajánljuk ami 20-40% nedvesség tartalom között tud üzemelni és nem érzékeny a nedvesség tartalomra 40%-ig!

Kialakításuk szerint a faapríték kazánok a következők lehetnek:

Faapríték kazán tartályos kivitel:

Faapríték kazán rugólapos behordó rendszer:

Automatizáltsága szerint az alábbi faapríték kazánokat ismerjük:

 

 • Egyszeri begyújtás után parázstartási funkcióval, beállított paraméterek megtartásával automatán működik

 • Automatagyújtással, szabályozással a beállított paraméterek szerint szabályoz 4 m3-es tartálytól .

  Teljesítmény alapján a faapríték kazánok széles tartományban elérhetőek. Az egyes biomasszát használó faapríték kazánok nem csak a családi házak fűtésére alkalmasak, hanem a hatalmas irodaépületek fűtésének ellátására is.

  Teljesítmények:

 • 30 kW

 • 60 kW

 • 120 kW

 • 180 kW

 • 240 kW

  Faapríték Tartály méretek: 0,6 m3; 1 m3; 2 m3; 4 m3; 6 m3; 8 m3; 10 m3; 27 m3

A faapríték kazánok vezérlése nem csak a kazán szabályozását látja e, hanem a beállított paraméterek alapján több fűtési kört illetve a HMV készítést is tudja szabályozni.

Tegye fel kérdését, Kérjen árajánlatot