Kipi pellet égőfej 30-150 kW

Leírás

Teljesen automatizált, következő generációs pellet égőfejet vezettünk be, amely lehetővé teszi pelletek és agro pelletek (pl. Repce szalma pellet vagy napraforgó héj) égetését . Pellet égőfej a tisztításhoz innovatív kialakítást használ – egy forgó égőkamrát és egy fúvókamrát , amely tisztán tartja az égőfejet a hamutól és a salaktól. Az égőfejet nem kell tisztítani. Megoldásaink garantálják az égőfej problémamentes működését és meghosszabbítják élettartamát.

A pellet fűtés még soha nem volt ennyire egyszerű : teljes az automatizálás és a  tisztítás nem szükséges, az idő megtakarítás és a magas kényelem érdekében.

A forgó égőkamra és a  külső fúvókamra alkalmazása mindkét kamrában megakadályozza a salak növekedésének és felhalmozódásának problémáját. A kemence ciklikus kiáramlását használtuk oly módon, hogy forgatjuk az égőkamrát és a fúvókamrát, amelyben az égés, a salakosodás és a hamu képződése megtörtént. Ennek eredményeként folyamatosan kitakarítjuk az égéstermékeket az égéstérből és a fúvókákból, anélkül, hogy befolyásolnánk az égőfej teljesítményét, és ezzel egy időben elkerüljük az égőfej eltömődésének problémáját. Így az  pelletégőfej  mindig hatékonyan működik.

A forgó égéskamra és a ventilátor:

 • az égőfej karbantartás mentes

 • gyengébb minőségű pelletek égetésének lehetősége (pl. napraforgóhéjból)

 • égetés folyamatos az égőtér terhelése  nélkül

 • Garantált működtetés állítható égőfej kimeneti teljesítménnyel

 • kényelem az Ön számára (az égő egyáltalán nem igényel tisztítást)

A 150 kW pellet égőfej felépítése

A pellet égőfej alkalmazása

KIPI 150 kW-os pellet égőfej minden olyan kazánhoz használható, amely képes mind a háztartásokban, mind az ipari üzemekben a hamut összegyűjteni és kiüríteni. Használhatók központi fűtésű kazánok vagy gőzkazánok használatával.

A KIPI  pellet égőfej lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen változtassa meg a fűtési forrást – ha kőszén vagy fűtőolaj kazán használatával  baj van, akkor KIPI égőfejjel korszerűsítheti azt. Az üzemanyagot pelletre cserélve 60% -ot takaríthat meg.

Felszerelés

A KIPI  pellet égőfejek az alábbi komponensekkel vannak felszerelve:

 •  pellet égőfej [1]

 •   PLUM EcoMAX850 vezérlője [2]

 • Adagoló az ellenörző ablakkal [3]

 • spiro- összekötőcső [4]

 • Az “összekötő cső” szögeltérés csökkentésére [5]

 • mechanikus érzékelő vészhelyzeti kazán hőmérsékletre [6]

 • kazánhőmérséklet-érzékelő [7]

 • HMV hőmérséklet érzékelő [8]

Opcionális felszerelés:

 • égőfej szerelése a kazánhoz: rögzítő karima [9]

 • pellet tartály [10]

 • további kiegészítők és modulok a vezérlőhöz

Műszaki paraméterek

 

Pelletégő méretei 150 kW

Műszaki adatok
Teljesítmény / típus 30-150 kW
Az égőtér átmérője (SP) 205,5 mm
Külső kamra átmérő (SZ) 273 mm
Szerelési átmérő (SM) 281 mm
Az égéstér hossza (A) 523 mm
 Elektromos teljesítmény 230 VAC, 50 Hz (6 A)
Átlagos energiafogyasztás 300 W
A gyújtó teljesítménye 2X150 W
Üzemanyag típusa: pellet 6 – 8 mm, vetőmag, granulátum frakcióban 5-10 mm
Teljesítményszabályozás: IGEN (teljesítmény-moduláció az égő teljes teljesítménytartományában)
Szivattyú működtetése KF: IGEN
A melegvíz-szivattyú működése: IGEN
Szobafelügyelet: IGEN
Időjárás-szabályozás: IGEN (opcionális)
Pellet adagoló: IGEN Ø 70 x 1770 mm
Spiro cső: IGEN Ø 70 x 750 mm
szabályozás: IGEN PLUM vezérlő tovább »

Szabályozó

A szabályozók széles választéka biztosítja, hogy az igényeiknek megfeleljenek.

 • Grafikus vezérlők: ecoMax350 és ecoMax 850 és ecoMax860
 • Érintőképernyők: ecoTouch 850 és ecoTouch860

EcoTouch 860 szabályozó

EcoMAX 350 szabályozó

EcoMax350 szabályozó – ez egy szabályozó, amely szabványos égetést biztosít, támogatja a KF és a HMV-szivattyút és az időjárás-érzékelőt. B és C modulokkal bővíthető (lásd részletesen a Funkciókat). 6 db 230V áram kimenet, 5 db analóg bemenet az érzékelő csatlakoztatásához, 1 db bemenet termosztátokhoz és egy 12 V-os kisfeszültségű kimenet. Ez jó választás az alacsony költségvetésű üzemeltetéshez.

EcoMAX 850 és ecoTOUCH 850 szabályozók

Ez az eszköz fejlett technológia. A pelletek és más biomassza kazánok kazánjaiban és égőiben történő égési folyamatának ellenőrzése. Szabványos fűtési- és meleg víz-körök és kevert fűtési körök szabályozása. A szabályozók teljes kialakításúak és a kazán elülső oldalára szerelhető, eltávolítható panelekkel rendelkeznek.
9 db 230 V áram kimenet, 8 db analóg bemenet az érzékelő csatlakozásához, 2 termosztát bemenet és egy 12 V-os kisfeszültségű kimenet.

Az ecoMAX 850 és az ecoTOUCH 850 moduláris kialakítású a BUS bővítéséhez.
Az ecoTOUCH egy intelligens menüvel rendelkezik, amely a nem összekapcsolt elemeket inaktívvá teszi. A szabadalmaztatott csúcs rendszer könnyű és kényelmes használatát teszi lehetővé. Ráadásul a vezérlő firmware-je egyszerűen módosítható microSD kártyával.

Szabályozók ecoMAX ecoTouch 850 és 850 – ez az optimális választás, így a felhasználó több ellenőrzési lehetőséget kap a pellet égőfej munkájáról. Alapvető tartozéka már az STB(magas hőmérséklet korlátozó) érzékelő. B és C modulokkal is bővíthető (lásd részletesen a Funkciókat). Az ecoMax 850 grafikus és az EcoTouch 850 érintésérzékeny képernyővel rendelkezik.
Jó választás azok számára, akik értékelik a hatékony és kényelmes megoldások és az optimális költség kombinációját .

EcoMAX 860 és ecoTOUCH 860 szabályozók

Ez az eszköz fejlett technológia. A pelletek és más biomassza kazánok kazánjaiban és égőiben történő égési folyamatának ellenőrzése. Szabványos fűtő- és meleg víz-áramkörök és kevert fűtési körök szabályozása. A szabályozók teljes kialakításúak és a kazán elülső oldalára szerelhető, eltávolítható panelekkel rendelkeznek.
12 db 230V áram kimenet, 10 db analóg bemenet az érzékelő csatlakozásához, 2 db termosztát bemenet, egy 12 V-os kisfeszültségű kimenet.
Az ecoMAX 860P és az ecoTOUCH 860P moduláris kialakítású a BUS bővítéséhez.
azAz ecoTOUCH 860P olyan intelligens menüt használ, amely az összekapcsolt elemeket inaktívvá teszi. A szabadalmaztatott csúcs rendszer könnyű és kényelmes használatát teszi lehetővé. A kazán on-line kezelését biztosítja az interneten keresztül.

Az ecoMax 860 és az ecoTouch 860 szabályozók olyan innovatív vezérlők, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, és megfelelnek a felhasználó igényeinek. Számos funkciót már standardként adtak meg, de tovább bővíthető a B modulnál (lásd részletesen a FUNKCIÓkat). Az EcoMax 860 egy grafika és az EcoTouch 860 érintőképernyő.
Pontos választás az igényes felhasználók számára , különös figyelmet fordítva az innovatív megoldásokra.
Minden vezérlő:

 • intuitív és könnyen használható

 • Számos érdekes funkció használata

 • egyedi design

 • TOUCH & PLAY vezérlőrendszer

 • Egy vonzó kijelző, amely információkat olvasható ikonok formájában jelenít meg

 • kényelem : távvezérelhető együttműködik ecoSTER szobai szabályozó segítségével

További modulok

További modulok lehetővé teszik a puffer és keverő rendszerekkel való együttműködést. Ezenkívül rendelkezésre áll a lambda szonda modul (ecoLAMBDA) is.

Fejlett funkciók:

Tartozékok:

ecoSTER 200

ekoSTER TOUCH

ecolink

A szobai szabályozó

könnyen használható és telepíthető. Előzetes áttekintést nyújt a kazán működési paramétereinek munkáról és állíthatja egy másik helyiségből. Termosztátként is be állítható heti,napi időzónák beállítására. Vizuális és hallható riasztások javítják a felhasználók biztonságát. További szenzorok lehetővé teszik a helyiség termosztát funkciójának kiegészítését két termosztáttal.

Érintő képernyős 

szobatermosztáttal a könnyű hőmérséklet szabályozásához. Lehetővé teszi az összes berendezés paramétereinek (kazánok, hőszivattyúk stb.) Olvasását és megtekintését. Lehetővé teszi a kazán alapvető funkcióinak beállítását is.

ADATÁTVITELI INTERFÉSZ

Gyors és egyszerű on-line szoftverfrissítések a helyszínen a munkahelyén a PC-kapcsolaton keresztül. Mind a végrehajtó modulok, mind a vezérlő és az ecoSTER panel saját szoftvert tartalmaz, amely így megváltoztatható.

ecoNET 300

ecoLAMBDA

B MODUL

INTERNET MODUL

A kazán távvezérlése számítógépen  az interneten keresztül. A felhasználó képes olyan paraméterek szabályozására, mint a hőmérséklet szabályozás, a szivattyú és a keverő működtetése, valamint a szabályozó működési állapotának áttekintése. A kazán működési előzményeinek ábrázolása grafikonok formájában is nagy hasznot hoz a felhasználó számára.

MODUL

amelyet a kipufogógáz oxigéntartalmának mérésére és szabályozására terveztek. A kommunikációs interfésszel felszerelve, amely mérést eredményez a modulból, a vezérlőhöz továbbítódik. Ez az égési folyamat optimalizálását eredményezi.

VÉGREHAJTÁSI MODUL

kiterjeszti a szabályozó alapmodulját egy másik 7 kimenettel az érzékelők számára. A programozástól függően ezek a kimenetek pl. További fűtőkörök, puffer ellenörzésre használhatók.

C-MX03 MODUL

SZENZOROK

VÉGREHAJTÁSI MODUL

2 további kevert fűtési kör csatlakoztatását teszi lehetővé.

HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐK

 • CT2 S kipufogógáz-érzékelő,
 • CT4 standard érzékelő,
 • CT4P időjárásérzékelő,
 • optikai érzékelő OCP

Galéria

 

 

Árajánlat kérés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kipi pellet égőfej 30-150 kW” értékelése elsőként